Etxebarriko institutuko ikasleek aurrera jarraituko dute ikasturte honetan DEIA Hemendik Saria irabaztera eraman zion proiektuarekin. Ekimena jantokiko soberakinak berreskuratzean datza, batik bat.
Apirilaren 27an Rexcatering proiektua aurkeztu zenean, Etxebarriko Institutuak ibilbide bat hasi zuen ikastetxeko jantokian soberan zeuden anoak kudeatzen, eta ekintza hori 2030 Agendan jasota dago. Proiektua Residuo Cero fundazioaren laguntzarekin eta aholkularitzarekin hasi zen, eta Etxebarriko Udalaren lankidetza izan zuen.
Residuo Cero fundazioak Rexcatering kudeatzen du, ingurumen eta gizarte-kontzientzia duen lankidetzako catering-zerbitzua, eta jantoki handiekin, udalekin eta ikastetxeekin lankidetzan aritzen da. Ideia berritzaile horrek Etxebarriko ETEen eta ideia berritzaileen V. lehiaketa irabazi zuen, eta duela gutxi parte hartu du Etxebarriko Zientziaren Astean.
Gainera, institutuko ikasleek Hemendik sarietako bat jaso dute duela gutxi (DEIAk emandako saria), jantokian soberan zegoen janaria kudeatzeagatik eta aprobetxatzeagatik.
Institutuak aurreko ikasturteko apiriletik ekainera egindako lanaren balorazioa oso positiboa izan zen, eta, horren ondorioz, programa finkatu eta indartu egin da ikasturte berriaren hasieran.
Proiektuaren zabalkundea
Udal eta komunikabide bat baino gehiago joan dira Etxebarri BHI ikastetxera ekimena ezagutzera, eta ikasleek eta irakasleek beti adierazi dute prest daudela beren lana azaltzeko eta erakusteko. Hedapenean laguntzeko, sustapen-bideo bat ere argitaratu da, 2 min eta 40 sg-ko iraupenekoa, eta argi eta garbi erakusten da zein den hasieratik amaierara bitarteko prozesua. Informazio gehiago ere lor daiteke webgune honetan.
App-aren hobekuntzak
Ikastaro berriarekin, gainera, hainbat hobekuntza egin dira proiektuaren kudeaketaren zatira, errazioen jarraipena egiteko, txostenak sortzeko eta kontsumigarrien stocka kontrolatzeko. Horrela, jardueraren kontrola errazten da eta programaren arduradunek ikasleekin erabil dezaketen informazioa ematen da: isuri gabeko CO2 bolumena, aurreztutako ur litroak eta abar, hau da, jasangarritasunaren ikuspegitik egindako lanari balioa ematen laguntzen duten parametroak, jarduera hori 2030 agendaren helburuen barruan erabat txertatzen dutenak.