Euskadiko 28 upategik Bartzelona Wine Week-en hirugarren edizioan parte hartu dute. Bi standetan banatuta; Arabako Errioxa alde batetik eta Euskadiko Txakolina bestetik,  hogei euskal enpresa ekoizle hauek mahastizaintza eta ardogintzaren sektorerako erreferentziazko azoka honetan egongo dira presente.

Arabako Errioxako erakustokiak Errioxa Jatorri Deitura Kalifikatua duten 18 upategi ditu; eta Euskadiko Txakolinaren erakustokiak Jatorrizko Deitura duten 10 txakolin upategi hartzen ditu (5 Getariako Jatorri Deiturakoak, 3 Arabako Jatorri Deiturakoak eta 2 Bizkaiko Jatorri Deiturakoak).

Upategi horiekin laguntzera Raul Perez Iracheta, Eusko Jaurlaritzako Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria Bartzelonara joan da, eta babesa erakutsi dio elikagaien industriari eta Ekonomiaren Garapen, Jasangarritasun eta Ingurumen Sailak, HAZI Fundazioaren laguntzarekin, Euskadiko elikagaien eta edarien nazioarteko sustapenaren alde egindako apustuaren erakusgarri gisa.

Basque Wine ardoen dastaketa bereziak

Aurten ere, Euskadiri eskainitako guneak Basque Wine Bar izango du, Basque Wine sustapen-markaren babespean babestutako ardoak erakusteko eta dastatzeko gunea. Iaz, jende asko bildu zen, eta oso interesgarria izan zen euskal upategientzat, gune honetan eskaintzen den arreta pertsonalizatu eta espezifikoari esker, ardoak banan-banan balioesten baititu.

Mikel Garaizabal enologoa arduratuko da gune honetan ikusgai dauden ardoak dastatzeaz, horien inguruko azalpen eta aholkularitzarekin batera. Horrela, ardoren batekiko interesa duen bisitaria upategi ekoizlea dagoen standera gonbidatuko da.

BWW erreferentziazko hitzordu gisa finkatu da mahastizaintza eta ardogintza sektorerako

Hirugarren ediziorekin Barcelona Wine Week kalitatezko ardoaren erosle nazionalentzako eta nazioartekoentzako erreferentziazko hitzordu sektorial gisa finkatu da, zifra errekorrak dituen edizio batekin: 828 upategi erakusketari, 70 zigilu entzutetsu eta enpresa handien presentzia.

BWW negozio eta networking foro handi bat da, banaketa handiko taldeetako milaka profesional eta erosle, ospe handiko inportatzaileak, handizkako zentroak, banatzaile espezializatuak, xehekariak eta gourmet dendak biltzen dituena. Horretarako, ardoaren funtsezko 1.800 erosle inguru gonbidatu dituzte, Espainiakoak ez ezik, esportaziorako garrantzitsuak diren merkatuetakoak ere: Estatu Batuak, Kanada, Alemania, Herbehereak, Erresuma Batua, Belgika, Txina, Brasil eta Japonia.

Banaketa-talde handi guztietako ordezkariak ere bertaratu dira, hotel-kateez, jatetxe antolatuen talde handiez eta jatetxeez gain. Guztira, 8.000 negozio-bilera baino gehiago izango dira erakusketarien eta erosle profesionalen artean.