Abanto Zierbenako Udalak indarrak batu ditu herriko merkatari eta ostalarien ACHA elkartearekin Meatz Pintxoaren Lehiaketaren edizio berri bat martxan jartzeko, hamaikagarrena izango dena. Lehiaketa azaroaren 22 eta 23ko eta 29 eta 30eko asteburuetan egingo da.
Tokiko egutegian jada finkatuta dagoen lehiaketa honek tokiko ostalaritza-talentua sustatzeko eta udalerriko meatze-sustraien balioa nabarmentzeko konpromisoa berresten du, sormenaren, gastronomiaren eta herritarren parte-hartzearen bidez.
Lehiaketa honen helburua "udalerriko ostalaritza bultzatzea, bertako kontsumoa dinamizatzea eta "Meatzari Pintxoa" marka sustatzea da, Abanto Zierbenako nortasun gastronomikoaren zigilu gisa", Iñaki Urrutia del Cura alkatearen hitzetan. "Aurten ere, Udaletik lehiaketa honen aldeko apustua egiten dugu, mugimendu ekonomiko handia sortzen baitu eta, beraz, ondorio positiboak baititu udalerrian eta bertako ostalaritza-lokaletan. Horrela, ostalaritzako lokalak sustatzen jarraitzen dugu, herritarren kontsumoa sustatzen eta ostalaritza biziberritzen Meatzaritza Pintxoaren markaren bidez ", nabarmendu du Maitana Martínez Goiri Ekonomiaren Garapen, Turismo eta Merkataritza zinegotziak.
Lokal bakoitzak pintxo bakarra aurkeztuko du lehiaketara, euskarazko izenarekin eta meatzaritzarekin lotuta. Pintxoak 2 euroko prezioa izango du eta establezimenduko barra bakoitzean kontsumitu ahal izango da 13:00etatik 15:00etara, azaroaren 22an eta 23an, eta 29 eta 30ean. Hauek dira lehiaketan parte hartuko duten lokalak: Alirón, Arlekín, Bar 1914, Bar El Patio, Bar J2, Bar JR, Batzoki, Enparantza Taberna, La Casa del Pueblo, Mai Gau Txori, Meatza eta Muleke.
Zigilu-txartelak eta hautestontziak banatuko dira, parte hartzen duten establezimenduetan botoa emateko. Horrela, zigiluen erdia gutxienez lortzen dutenek 5 euroko bonua jasoko dute parte hartzen duten lokaletan kontsumitzeko. Gainera, 50 €-ko saria zozketatuko da opari-txekeetan, ibilbideko taberna eta tabernetan botoa ematen duten guztien artean.
Bost sari jarriko dira parte hartzen duten ostalaritza-establezimenduentzat, bi epaimahai profesionalaren kategorian (Edurne Santiago, Edurne Ibaiondo sareetan, Eva Anía, Gourmet Bilbao sareetan, Aitor Fernández, Aste Nagusiko ekitaldi gastronomikoen antolatzailea, Ekaitz Duran, Víctor Monteseko sukaldari-burua eta Ania López, @aniamodelo Instagramen); bi herritarren sari gisa (establezimendu bakoitzean jarritako hautestontzietan bozkatu ahal izango dute) eta accesit bat aurkezpen eta originaltasun onenagatik. Lehenengo sariak oparitxekeetan 200 €izango dira, bigarren sariak opari-txekeetan 100 €eta udalerrian kontsumitzeko opari-txekeetan 50 €izango dira, guztiak Abanto Zierbenako Udalak finantzatuta. Parte hartzen duten establezimenduek aire-frijigailu bat jasoko dute opari gisa.
Epaimahaiaren erabakia apelaezina izango da, eta abenduaren 30ean, 20:30ean, Meatzaldea Ekoetxean egingo den amaiera ekitaldi publiko batean jakinaraziko da. Bertan, pintxo irabazleei sariak emango zaizkie eta udalerriko ostalaritza dinamizatzen egindako ekarpenagatik parte-hartzaile guztiei aintzatespena emango zaie.